Visos kategorijos

Tu esi čia: Pagrindinis puslapis>Naujienos

Media

Skirtumas tarp suvynioto ir suvynioto anglies pluošto vamzdžio

Vaizdas:929 Autorius: Linda Paskelbimo laikas: 2022-07-19 Kilmės šalis:

         Suvyniotas prepreg anglies pluošto vamzdis ir pultruduotas anglies pluošto vamzdis yra dvi įprastos anglies pluošto vamzdžių proceso formos, o dviejų anglies pluošto vamzdžių gatavo produkto veikimas ir praktinis pritaikymas skiriasi.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异4

Suvyniotas preprego anglies pluošto vamzdis:

        Suvyniotas preprego anglies pluošto vamzdis pagamintas naudojant ruoželinį anglies pluošto prepreg arba vienkryptį prepreg sluoksnį, sluoksnį apvyniojus ant metalinio įtvaro ir kietinant aukštoje temperatūroje. Šiame procese vamzdžio kokybės kontrolė daugiausia atliekama dviem aspektais: vienas yra užtikrinti, kad metalinio įtvaro dydis turi būti tikslus ir tinkamas, nes anglies pluošto prepregas yra suvyniotas įtvaro išorėje, ir paties įtvaro išorinis skersmuo turi būti toks pat kaip ir šerdies. Pagaminto anglies pluošto vamzdžio vidinis skersmuo yra suderintas; antrasis – kruopščiai parengti anglies pluošto kompozito preprego išdėstymo schemą. Ant įtvaro suvynioto anglies pluošto preprego sluoksnių skaičius ir storis lemia išorinį anglies pluošto vamzdžio skersmenį. Iš anksto paruošto anglies pluošto pluoštai yra orientuoti į 0° ašį (vamzdžio ilgis žemyn) ir 90° ašį (aplink vamzdžio perimetrą), šie išdėstymai padidina vamzdžio lanko stiprumą, todėl jis sumažėja. jautrūs gniuždymo ar plyšimo jėgoms Vienkrypčio preprego poveikis 0° ašiai gali daugiausia pagerinti išilginį vamzdžio standumą.

          Kadangi klojimo schema turi tiesioginės įtakos specifinėms vamzdžio savybėms, būtina pakoreguoti gatavo anglies pluošto vamzdžio veikimą, keičiant anglies pluošto preprego laminavimą arba keičiant vienakrypčio anglies pluošto preprego kryptį, kad jis galėtų labiau atitikti programos reikalavimus. Pavyzdžiui, pavaros velenui naudojami vamzdžiai turi atlaikyti sukimo jėgas, todėl anglies pluošto vienakryptė juosta gali būti nutiesta taip, kad būtų išlygiuota ne ašis, kad šios sukimo jėgos būtų geriau valdomos ± 45°.

          Anglies pluošto vamzdžiai, pagaminti iš suvyniotų preprego, idealiai tinka įrangai, kuriai reikalingas didelis lenkimo standumas ir lengvos konstrukcijos, palaikyti, pavyzdžiui, automatizuotiems mechaniniams volams, robotizuotoms rankoms, įrangos teleskopiniams stulpams ir drono komponentams. Be to, šie vamzdžiai pagal poreikius gali būti gaminami iš didelio modulio ir itin didelio modulio anglies pluošto medžiagų, o apkalimui galima pasirinkti ir kai kuriuos specialius išorinius audinius.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异2

Pultruduotas anglies pluošto vamzdis:

          Pultrusija yra anglies pluošto ryšulių impregnavimas dervoje ir perleidimas per formą su iš anksto nustatytu vidinės ertmės profiliu. Tarpas tarp centrinės ašies ir formos nustatys anglies pluošto vamzdžio sienelės storį, o vėliau jį greitai pagamins kaitinant mikrobangų krosnelėje. Tai įėjimo į želė būseną procesas, siekiant sukietėti ir formuotis.

         Kadangi ši technologija gali realizuoti automatinį nepertraukiamą formavimą, aukštą apdorojimo efektyvumą ir mažas darbo sąnaudas, tačiau gali gauti geros kokybės, ypač mažo vidinio poringumo ir tikslių matmenų gaminius, todėl pultruduotas anglies pluošto vamzdis yra dabartinis ištisinių anglies pluošto kompozicinių profilių gamybos būdas. Palyginkite ekonomiškus metodus. Ši technologija ypač tinka formuoti tam tikros skerspjūvio formos dalis, kurioms reikia labai tiesaus ilgio ilgio kryptimi.

         Teoriškai pultruduotų anglies pluošto vamzdžių gamybos procesas gali pagaminti beveik bet kokio ilgio vamzdžius, o gatavo vamzdžio transportavimas dažnai yra pagrindinis apribojimas. Tačiau iš tikrųjų, pultruduotų anglies pluošto vamzdžių naudojimas taip pat yra labai ribotas. Šis nepertraukiamo tempimo formavimo procesas apsiriboja kai kurių specifinių profilių gaminių, tokių kaip apvalios, kvadratinės, I formos, gamyba. Vamzdžiai ir tt Pultrusijos atveju, nors didžioji dalis anglies pluošto tęsis išilgai vamzdžio krypties, o tai gali sukurti didelį standumą, anglies pluošto vamzdis, pagamintas naudojant šį procesą, bus silpnas lanko stiprumas arba skersinis stiprumas, palyginti su suvyniotu anglies pluoštu. Bendras vamzdžio veikimas yra gana skirtingas.


Karščiausios kategorijos

palik žinutę
Internetinis pokalbis

Sveiki, palikite čia savo vardą ir el. Pašto adresą prieš pokalbį internete, kad nepraleistume jūsų pranešimo ir sklandžiai susisiektume su jumis.