Visos kategorijos

Tu esi čia: Pagrindinis puslapis>Naujienos

Media

Kodėl anglies pluoštas toks brangus, mėgstamiausia medžiaga superautomobilių ir lenktynių pasaulyje?

Vaizdas:330 Autorius: Linda Paskelbimo laikas: 2022-04-15 Kilmės šalis:

        Jei sekėte sportinių automobilių naujienas, jums turėtų būti žinomas žodis anglies pluoštas, nes super sportiniai automobiliai ir lenktyninis sportas mėgsta naudoti anglies pluoštą kaip kėbulo medžiagą. Tai kone super sporto numylėtinis. Kol jis yra su juo susijęs, jis turi būti Tai labai aukštos klasės modelis. Kitose srityse taip pat naudojamas anglies pluoštas, tad ar žinote, kokia medžiaga yra anglies pluoštas ir kodėl jis toks populiarus?

1

         Superautomobilių gamybos medžiagų „numylėtinis“ anglies pluoštas turi daug privalumų, tačiau yra tik vienas trūkumas, apsunkinantis jo populiarinimą

Visiems atrodo, kad anglies pluoštas yra gana moderni medžiaga. Tiesą sakant, tai jau seniai. Jis buvo naudojamas automobiliuose jau šeštajame dešimtmetyje ir pirmą kartą buvo panaudotas Chevrolet modelyje. Šios medžiagos anglies kiekis yra labai didelis, kuris gali siekti daugiau nei 1950%, be to, ji yra pluoštinė, todėl vadinama anglies pluoštu.

3. tinklalapis

Privalumas:

         Anglies pluoštas yra mėgstamas sportinių automobilių dėl daugybės privalumų. Pavyzdžiui, jis yra labai lengvas, o lyginant su ta pačia metalo medžiaga, jo svoris yra daug mažesnis. Be to, superautomobiliai ir lenktyniniai automobiliai siekia geriausių rezultatų. Siekiant sumažinti kokybę, galima sakyti, kad viskas padaryta. Todėl, siekiant užtikrinti stiprumą, savo svorio mažinimas tapo inžinierių problema, kurią turi ištirti. Pavyzdžiui, pirmosiomis dienomis buvo naudojamos plieninės konstrukcijos, o vėliau buvo išrasti aliuminio-titano lydiniai, o vėliau sukurti anglies pluoštai. Svoris gali siekti maždaug trečdalį ankstesnių, o automobilio našumas labai pagerėjo nuolat mažinant svorį.

          Nors anglies pluoštas skamba trapus, iš tikrųjų jo stiprumas yra labai didelis. Palyginti su tos pačios kokybės medžiagomis, jo stiprumas yra kelis kartus didesnis, todėl, užtikrinant lengvą svorį, po susidūrimo jis taip pat gali maksimaliai apsaugoti salone esančių asmenų saugumą. Ypač sportiniuose automobiliuose šios medžiagos naudojimas yra dar vertingesnis. Be to, anglies pluoštas nėra metalas, jis beveik nerūdija ir nesikeis daugelį metų, todėl yra daug geresnis už metalines medžiagas, taip pat yra atsparus aukštai temperatūrai ir žemai temperatūrai, be to, tarnauja labai ilgai. gyvenimą, kuris gali pagerinti ekstremalias automobilio charakteristikas, jis taip pat gali būti įprastai naudojamas ekstremaliomis sąlygomis.

4. tinklalapis

nepakankamas:

          Nors anglies pluoštas turi tiek daug privalumų, jis nėra tobulas ir turi ir didelių trūkumų. Pavyzdžiui, anglies pluoštas yra labai prasto plastiškumo medžiaga. Jis neturi elastingumo ir lankstumo. Skirtingai nuo metalo, jį galima pataisyti po susidūrimo. Susidūrė anglies pluoštas, todėl įtrūkimus reikėjo pakeisti kaip visumą. Štai kodėl priežiūros išlaidos po susidūrimo superautomobilyje yra labai didelės. Kadangi pažeidimas yra nedidelis, reikia pakeisti visą korpusą.

         Tai paaiškina, kodėl anglies pluoštas nenaudojamas įprastuose automobiliuose, nes jis toks geras. Pagrindinė priežastis – anglies pluoštas sunkiai gaminamas ir brangus, o įprasti automobiliai visai netinka. Tačiau ateityje atnaujinus anglies pluošto technologiją, gal ir mes, paprasti žmonės, galėsime ja pasinaudoti.

Karščiausios kategorijos

palik žinutę
Internetinis pokalbis

Sveiki, palikite čia savo vardą ir el. Pašto adresą prieš pokalbį internete, kad nepraleistume jūsų pranešimo ir sklandžiai susisiektume su jumis.